четвер, 28 лютого 2019 р.

Небесна сотня житиме вічно...

  Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем. На вшанування їх памяті  для учнів Верхньомайданської ЗОШ було організовано екскурсію до музею Небесної Сотні, що знаходиться в місті Івано-Франківську і є єдиним в Україні.
       Затамувавши подих, діти слухали  хвилюючу розповідь ведучої про сміливців, яких намагалася знищити злочинна диктатура, за бажання мати людську гідність, самим обирати своє життя, за прагнення до волі. Глибоко в серця молоді запали вражаючі кадри з Майдану, на які не можна буде дивитися без болю і через сто років. На очах усього світу влада розстрілювала власний народ. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли в небеса, але вони вічно житимуть у народній пам’яті, виховуючи почуття патріотизму, любові до Вітчизни і відповідальності за неї.


        












 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Небесна сотня житиме вічно...

  Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, ...